Gepost op

Gelukkig 2014 en recept Rockyroad

Lieve lezer, volger en klant van Taart voor jou, ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en voor al jullie bestellingen in het afgelopen jaar. Ik wens jullie fijne dagen en een gelukkig 2014. Ik kijk uit naar een jaar vol nieuwe uitdagingen, heerlijke recepten en veel nieuwe taarten!

Voor deze donkere, natte, laatste dagen van het jaar wil ik graag een recept met jullie delen. Meestal doe ik dat niet, maar deze Rockyroad wil ik jullie niet onthouden. Want wat is mooier dan een snel, makkelijk recept van een heerlijk, zoet hapje? Dit is een zekere winnaar voor alle leeftijden; kinderachtig lekker en met een beetje eigen creativiteit eindeloos te variëren. Geniet!

Rockyroad 1W

Rockyroad

Dit heb je nodig:

500 gram chocola; puur of melk, wat jij het lekkerst vindt

100 gram boter

2 lepels syrup, bijvoorbeeld Golden Lyle’s Syrup (kan er uitgelaten worden)

100 gram marshmallows

150 gram noten; walnoten, amandelen of zoals op de foto; pistache noten.

Zo doe je het:

smelt chocola, boter en evt syrup in een klein pannetje op laag vuur. Let op dat het niet gaat koken of verbranden.

Hak de noten en de marshmallows in kleine stukjes en doe ze samen in een kom. Je kan ook mini marshmallows gebruiken, deze hoef je niet te hakken. Gooi de gesmolten chocola over de notenmengsel. Doe het mengsel in een kleine, vierkante bakvorm bekleed met bakpapier. Zet het minstens 3 uur in de koelkast tot dat de mengsel stijf is. Snijd de chocola in kleine stukjes en geniet!

Je kunt uiteraard alle soorten gedroogde fruit toevoegen aan het chocolademengsel en ook stukjes droge koekjes zijn erg lekker erin.

Eet smakelijk!

Rockyroad 1W rockyroad 2W

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *