dit is taart voor jou

In mijn ouderlijk huis in Oslo, Noorwegen, hadden we een grote woonkeuken. Mijn moeder kookte en bakte altijd veel; doet ze trouwens nog steeds, en ik kon uren met haar in de keuken doorbrengen. Ik keek, rook, proefde en hielp, en ik vond het zalig. Daar is mijn passie voor bakken begonnen.

Het idee om niet alleen voor vrienden en familie taarten te bakken maar een stap verder te gaan, is ruim 15 jaar geleden geboren. Een lieve vriend, een ondernemer in zijn hart, had een aantal keer bij ons gegeten en was een grote taartfan.‘Hier moet je wat mee doen!’ zei hij enthousiast. Ik heb het toen weggelachen. Maar het zaadje was geplant en jaren lang liep ik met het idee in mijn achterhoofd om van mijn bakkershobby een serieuze onderneming te maken. Op een dag. Later. Als ik tijd zou hebben. Als ik het zou durven. Het werd een mooie droom. Regelmatig sprak ons vriend mij erop aan, en ik voelde ieder keer de spanning in mijn buik van een idee dat vorm krijgt. Want hoe pak je dat aan? Hoe bereik ik mensen die, net zoals ik, ontzettend van bakken en taart houden. Heel veel vragen en twijfels, maar ook ideeën, enthousiasme, passie, en constant dromen en bakken.

Ik ben er nu. Eindelijk! Ik heb de stap gezet, en ik ben er trots op! Taartvoorjou.nl is een combinatie van al dat wat ik het liefst doe: bakken, schrijven en fotograferen. Ik heb er heel veel zin in! En ik hoop dat jullie geïnspireerd raken om te lezen, om zelf aan de slag te gaan, en vooral dat jullie heel veel zin krijgen in taart!