Gepost op

De bevalling

Hoewel ik het erg leuk vind om alle nieuwe taart trends (ja hoor, er zijn degelijk wel trends in de taarten wereld, vooral in het versieren) uit het buitenland te volgen, en moeiteloos een paar uur achter het scherm kan zitten om prachtige plaatjes te bewonderen, was ik nooit van plan om deze trends te volgen. De taarten van Taart voor jou maken één voor één deel uit mijn assortiment omdat ze een bijzonder verhaal hebben en/of omdat ze erg lekker zijn. De taart kunstwerken van social media zijn vooral een genot voor het oog en ik ben er niet van overtuigd dat ze allemaal even lekker zijn..

Maar goed… fascinerend heb ik ze altijd gevonden, deze hoge taarten met wel drie, vier of vijf lagen taart, dikke lagen vulling, perfect afgewerkt met Amerikaanse botercrème en versierd alsof ze allemaal de bruid zelf zijn.

Nu vind ik een nieuwe taart altijd wel een beetje een bevalling. De ene keer gaat het vlot; als het idee er is, staat er na een paar uur een perfect resultaat in de keuken. De andere keer doe ik er dagen of zelfs wel weken over voordat er iets staat en daarna vraag ik me af wat ik er nu mee verder moet. Dat laatste is meestal hoe het gaat bij mij en dat is misschien niet zo gek want zo ging het ook met de bevalling van mijn kinderen. Maar dat is een ander verhaal en eigenlijk niet zo relevant. Bovendien heb ik steeds vaker een duidelijk beeld in mijn hoofd van wat deze nieuwe taart moet zijn en wat ik moet doen om het zo te krijgen. Dus toen ik laatst de tijd had om over nieuwe taarten na te denken, bleek dat ik stiekem hele uitgewerkte ideeën in mijn achterhoofd had ontworpen, en ja hoor, wel van die hoge taarten die ik mezelf ooit beloofde nooit te gaan maken.

Nu zijn ze er toch; in ieder geval mijn versie ervan. Als ik heel eerlijk zal zijn; ze zijn wel erg leuk om te maken. Echt anders dan andere taarten. Het zijn hoge taarten van 4 lagen, met heerlijke vullingen, afgewerkt en versierd alsof het feesttaarten zijn. En dat zijn het ook, kijk maar zelf: chocoladetaart met karamel en chocoladevulling en chocoladetaart met creamcheese en frambozen.

Ik hoop dat je het wil proberen en ik ben benieuwd wat je ervan vindt. En let op; ik ben zeker van plan om nieuwe hoge taarten toe te voegen dus houd het assortiment in de gaten!

dripcake-chocola-karamel-2w dripcake-creamcheese-frambozen-2w

Eén gedachte over “De bevalling

  1. Ville gjerne forstå det du skriver, men dessverre – på hollandsk går det ikke. Oversettelse når vi sees? Det jeg forstår er at du omtaler høye kaker som en nyhet hos deg, at det er moderne og de ser jo lekre ut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *