Blog

Taartvoorjou.nl gaat over taarten. Dat is wel duidelijk. Maar het gaat ook over schrijven; een ander grote passie van mij. Ik ben altijd veel bezig geweest met taal. Zo schreef ik veel verhalen en gedichten toen ik jong(er) was, en las ik oneindig veel boeken. Mijn middelbare school was een theater school, en de manuscripten en uitvoeringen van Shakespeare en Gogol horen tot mijn beste en eigenlijk ook de enige herinneringen van mijn laatste jaren op school..

Toen ik wegging uit Noorwegen op mijn 18de, raakte ik mijn taal kwijt. Zo voelde dat. Ik heb er zeker een paar nieuwe voor in plaats gekregen, maar mijn moedertaal is niet verder ontwikkeld dan dat van een middelbare scholier. Als ik nu Noors spreek, voel ik me weer een tiener. Zeker een aanrader!

Mijn behoefte om te communiceren en te vertellen is, ongeacht de taal, zo groot geweest dat ik een aantal jaar als trainer communicatieve vaardigheden heb gewerkt, in het Nederlands. Toch is het nu voor het eerst dat ik in het Nederlands schrijf. Na 18 jaar in het land, werd het wel tijd!

Mijn blogs gaan vooral over taarten, eten, en andere min of meer gerelateerde dingen. Mijn herinneringen van mijn kindertijd en jeugd in Noorwegen komen er ook zeker in terug. Ik hoop dat je de blogs gaat lezen! Als je je opgeeft voor de blog aan de rechter kant van deze pagina, krijg je een bericht als ik een nieuwe blog heb geschreven.

Veel plezier!